For this project we had a completely blank canvas. The building went through a total refurbishment and in fact was completely gutted and rebuilt. From a design aspect we were given a free hand and worked closely with a team of architects to design and deliver a comprehensive system. We pitched different ideas to the client who worked with us to create a number of very interesting feature installations.


Starting in the lower ground floor we requested a space for the distribution systems. This would house a 19” rack so we could mount switches and matrices. We were given space in the services cupboard and installed the door entry system and burglar alarm there also. Inside a wheeled rack we had the CCTV hub and the video sources, which were distributed throughout the house. These included two Virgin media boxes and a French satellite box. These were sent around the house in high definition and could be controlled via a small IR control system that had a handheld remote in every viewing area.


The Lower ground floor comprised a walk in wine cellar, a gym, a single bedroom with on ensuite and a separate toilet. The main part was a large open plan sitting room with a bar. This is where we installed an 85” LED screen and full surround sound. The surround sound speakers were ceiling mounted and when the system turned on the front speakers would descend on a pivot so they angle towards the seating position.


On the ground floor we had a large open plan space that was sectioned into a kitchen, dining and lounge. In the kitchen we had flush mounted ceiling speakers and across the dining area we had flat panel speakers that looked like wall mounted pieces of art. The lounge area had a 55” Loewe Reference TV on a swivel bracket so it could be turned if viewing from the dining table.

 

This area also had 5.1 surround sound with the front centre, left and right audio channels feeding through a single speakers unit.
The first floor was where the master bedroom was and this is where we had another wall mount Loewe screen. The screen had been built into the joinery and was part of another 5.1 surround sound system.

 

The master bedroom also had an adjoining his and her dressing rooms. Both had ceiling mounted speakers and so did the ensuite bathroom.
 

Finally the loft had been converted into a snug this had a 65” screen and 5.1 surround sound system integrated also.

  • Location: Kensington, London

  • Project Size: £100k

Kensington Cool

020 8068 7000

33 The Mall, Ealing, London, W5 3TJ

©2017 BY DREXLER HOOKE.